Законопроєкт про верифікацію держвиплат Комітет Ради рекомендує ухвалити в цілому

Законопроєкт про верифікацію держвиплат Комітет Ради рекомендує ухвалити в цілому

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Верховній Раді ухвалити в другому читанні та в цілому законопроєкт “№ 1231 “Про верифікацію та моніторинг державних виплат”.

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

“За результатами проведеного обговорення члени Комітету прийняли рішення схвалити текст порівняльної таблиці до законопроєкту з пропозиціями і поправками народних депутатів для його розгляду в другому читанні та рекомендували Верховній Раді зазначений законопроєкт прийняти у другому читанні та в цілому”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою доопрацювання законопроєкту до другого читання у Комітеті була створена робоча група, до складу якої увійшли представники центральних органів виконавчої влади, сторони соціального діалогу від профспілок та роботодавців, народні депутати, що входять до складу Комітету.

“Законопроєктом №1231 пропонується запровадити верифікацію державних виплат - пенсій, допомог, пільг, субсидій, стипендій, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування”, - йдеться в повідомленні.

В Інформуправлінні також зазначили, що згідно з законопроєктом верифікація державних виплат визначається, як комплекс заходів із збору та перевірки достовірності інформації для призначення, нарахування та/або здійснення державних виплат.

Читайте також: Рада підтримала перевірку отримувачів пенсій і субсидій

Верифікація державних виплат здійснюватиметься в інформаційно-аналітичній платформі шляхом застосування комплексу заходів із збору, проведення аналізу та порівняння параметрів інформації, а також виявлення невідповідності даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-