Україна цьогоріч експортувала соків на 60% більше

Україна цьогоріч експортувала соків на 60% більше

Укрінформ
За результатами перших восьми місяців поточного року, експорт соків з України склав 62,7 млн дол. США, що майже на 60% більше ніж за аналогічний період минулого року. 

Про це повідомляє прес-служба УКАБ. 

Разом з цим імпорт зазначеної продукції до України скоротився та становив 23 млн дол. США, що на 18% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Сальдо торгівельного балансу є позитивним і становить 39,8 млн дол. США.

Основним покупцем українських соків стали США, куди було поставлено соків на 25,6 млн дол. США, що становить 40,8% від усього експорту соків з України. В Австрію поставили 13,1 % (більш як 8 млн дол. США), а в Канаду 12,7 % (майже 8 млн дол. США).

Серед товарної структури соків Україна найбільше експортувала яблучного соку 64,9 тис. тонн (91,2% від загального експорту) та томатного - 3,1 тис. тонн  (4,4 % ).

Читайте також: Уряд планує до кінця року домовитися про експорт курятини до Китаю

Скорочення імпорту соків свідчить про те, що Україна поступово витісняє іноземних конкурентів з внутрішнього ринку, заповнюючи його власною продукцією. В той же час нарощення експорту закріплює позиції України на світовому ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-