Білорусь готова збільшити поставки нафтопродуктів в Україну - Лукашенко

Білорусь готова збільшити поставки нафтопродуктів в Україну - Лукашенко

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє про готовність збільшити поставки в Україну нафтопродуктів.

Про це він сказав під час виступу на заключній частині Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь у Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна - один із головних торгових партнерів Білорусі. Тільки за минулий рік ми збільшити товарообіг майже на чверть. Але це далеко не межа наших можливостей, спільна історія і сусідство зумовили пріоритети в тому числі і в економічній сфері... Ми готові вести переговори про збільшення поставок нафтопродуктів для ваших підприємств. Вважаю, що в подальшому потрібно підтримувати спільну проєкти в цій галузі", - сказав Лукашенко.

Читайте також: Між Україною і Білоруссю діють 120 угод про співпрацю — Лукашенко

Він повідомив, що Білорусь та Україна опрацьовує й альтернативні шляхи постачань вуглеводневої сировини зі світових ринків.

"Я не буду приховувати, але не дуже й буду розкривати зміст наших переговорів у вузькому складі, але ми не приховуємо те, що сьогодні ми опрацьовуємо й альтернативні шляхи постачань вуглеводневої сировини зі світових ринків", - сказав Лукашенко.

За його словами, це не спрямовано проти інших країн, а є безпекою обох країн - Білорусі та України.

Читайте також: На форумі регіонів Україна та Білорусь підписали 17 угод

Як повідомлялося, Президенти України та Білорусі Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко у п’ятницю, 4 жовтня, провели двосторонні переговори в ході участі у Форумі регіонів України та Білорусі в Житомирі.

За результатами переговорів Зеленський заявив, що співпраця в паливно-енергетичній сфері, інфраструктурні і транспортні проєкти та взаємодія в аграрному комплексі є ключовими пріоритетами торговельно-економічних відносин між Україною і Білоруссю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-