Зеленський назвав пріоритети економічної співпраці з Білоруссю

Зеленський назвав пріоритети економічної співпраці з Білоруссю

Відео
Укрінформ
Співпраця в паливно-енергетичній сфері, інфраструктурні і транспортні проєкти та взаємодія в аграрному комплексі є ключовими пріоритетами торговельно-економічних відносин між Україною і Білоруссю.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на заключній частині Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь у Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пріоритетом у наших торговельно-економічних відносинах є, в першу чергу, співпраця у паливно-енергетичному комплексі, інфраструктурні і транспортні проєкти, промислова та виробнича кооперація, а також взаємодія в аграрно-промисловому комплексі", - сказав Зеленський.

Він додав, що, окрім цього, Україна і Білорусь мають великий потенціал для взаємної модернізації підприємств, спільного виходу на ринки інших країн та участі у багатосторонніх проєктах.

"Вірю, що цьому сприятимуть і масштабні зміни в Україні, які позитивно оцінює бізнес-середовище, кредитори і інвестори", - зазначив глава держави.

Він запросив білоруських інвесторів до активної співпраці з Україною і висловив сподівання на збільшення товарообігу між країнами із 5 млрд доларів США до 6-8 млрд доларів.

За його словами, це завдання поставлене спільній міжурядовій комісії з торговельно-економічної співпраці, українська частина якої буде оновлена найближчим часом.

Читайте також: Засуджений у Білорусі журналіст Шаройко вже в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня у Житомирі розпочався дводенний Другий форум регіонів України та Білорусі.

У п'ятницю, 4 жовтня, пленарне засідання форуму пройшло за участю Президентів України та Білорусі Володимира Зеленського і Олександра Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-