Урядовий експеримент: Доручення на митний огляд надсилатимуть електронкою

Урядовий експеримент: Доручення на митний огляд надсилатимуть електронкою

Укрінформ
Уряд оголосив експериментальний проект з організації централізованого надсилання правоохоронними органами в електронному вигляді доручень на проведення митного огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

Відповідна постанова Кабінету міністрів №861 від 2 жовтня 2019 року оприлюднена на Урядовому порталі.

"Уряд вдосконалює порядок взаємодії правоохоронних органів та органів доходів і зборів під час здійснення контролю за переміщенням товарів, транспортних засобів через митний кордон України шляхом централізації направлення доручень в електронному вигляді із використанням відповідної інформаційної системи", - пояснили зміст документу в Секретаріаті Кабміну.

Так, з метою забезпечення уніфікованого обліку доручень на проведення митного огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення, які направляються правоохоронними органами, відстеження результатів їх направлення, уникнення зловживань у цій сфері пропонується запровадити централізоване надсилання зазначених доручень в електронному вигляді.

Читайте також: Кабмін скоротив кількість митниць із 26 до 16

Підготовку необхідних змін до нормативно-правових актів, а також розробку необхідного програмного забезпечення буде здійснено за результатами реалізації даного експериментального проекту.

Координатором експериментального проєкту призначено Міністерство фінансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-