Китай відкриває ринок для українського ріпаку

Китай відкриває ринок для українського ріпаку

Укрінформ
Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів отримала від інспекційних органів Китаю проект протоколу щодо ріпаку, що дає підстави сподіватися на відкриття китайського ринку для цієї культури в цьому році.

Про це повідомила начальник Управління міжнародного співробітництва Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Олена Курята під час експортного інтенсиву «Органічний експорт у Китай», організованого Ukrainian Organic Cluster, відзначає agroportal.ua.

«Три роки тому наша служба вже ініціювала для Китаю запит ріпаку, але тоді отримали відмову. В цьому році 10 червня ми повторно направили додатково опрацьовані матеріали щодо сорго, пшениці і ріпаку. Зараз по ріпаку ми отримали позитивний відгук, і проект протоколу ріпаку знаходиться на внутрішньодержавному погодженні. По сорго теж сподіваємося, що підключаться асоціації, імпортери з китайської сторони, і теж вдасться українським виробникам вийти з цією культурою на ринок Китаю», — зазначає Олена Курята.

Читайте також: Україна у новому маркетинговому році експортувала на 4,3 млн тонн зерна більше

За її словами, в цей список додадуть ще горох і квасолю, оскільки по цим продуктам теж відправлений китайській стороні аналіз фітосанітарного ризику.

«Дуже сподіваємося, що цього року в рамках офіційного візиту української сторони в Китай будуть підписані певні протоколи, в тому числі і по ріпаку. Це означає відкриття китайського ринку для цієї культури», — уточнила Олена Курята.

За її словами, також на розгляді китайської сторони знаходяться яблука, черешня, лохина, мед, яйця, рибні продукти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-