Рада змінила умови оренди державного та комунального майна

Рада змінила умови оренди державного та комунального майна

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому закон, який пропонує здійснювати передачу в оренду державне та комунальне майно на електронних аукціонах у електронній торговій системі.

За законопроєкт №1055-1 "Про оренду державного та комунального майна" проголосували 263 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Метою законопроекту є суттєве удосконалення, спрощення та скорочення процедур оренди державного та комунального майна для досягнення прозорості процесу передачі в оренду державного і комунального майна, а також залучення широкого кола інвесторів", - сказав народний депутат України Олексій Мовчан під час презентації законопроєкту до другого читання.

Відповідно до пояснювальної записки, законом визначено ключові етапи процедури передачі в оренду державного та комунального майна: прийняття рішення щодо можливості передачі майна в оренду; внесення інформації про потенційний об'єкт оренди до електронної торгової системи; оприлюднення інформації про потенційний об'єкт оренди в електронній торговій системі; розміщення в електронній торговій системі оголошення про передачу майна в оренду; проведення аукціону на право оренди майна або передача об'єкта в оренду без проведення аукціону; укладання та публікація в електронній торговій системі договору оренди.

Закон також визначає перелік випадків, у яких фізичні та юридичні особи не можуть виступати орендарями державного та комунального майна.

Читайте також: В Україні удосконалили нормування у будівництві

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів і правоохоронних органів заявив, що для стимулювання інвестицій парламент має до 1 жовтня 2019 року ухвалити закон про концесії і закон про оренду державного та комунального майна (нова редакція).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-