Уряд відклав штрафи для “євробляхерів” до 1 січня 2020 року

Уряд відклав штрафи для “євробляхерів” до 1 січня 2020 року

Укрінформ
Запровадження штрафів для власників автомобілів нерозмитнених автомобілів на іноземній реєстрації відкладено до 1 січня 2020 року.

Про це на брифінгу за результатами засідання уряду сказав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тема, яку ми сьогодні зачепили на уряді, це відкладення до 1 січня 2020 року застосування штрафів для власників нерозмитнених автомобілів на іноземній реєстрації", - сказав Гончарук.

Він зазначив, що необхідне розпорядження буде надано органам поліції.

"Ми сьогодні ухвалили рішення, що до моменту, поки в уряді не знайдуть адекватне рішення, як вийти з цієї ситуації, ми надаємо розпорядження органам поліції не застосовувати штрафні санкції (до власників авто на єврономерах - ред.)", - сказав Гончарук.

Читайте також: Пенсійний фонд вже отримав від розмитнення "євроблях" понад 7 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України 12 вересня ухвалила закон, відповідно до якого строк, протягом якого власники авто на єврономерах можуть розмитнити авто без штрафів, збільшено з 270 до 360 днів. Тобто штрафи для власників нерозмитнених авто відтермінували ще на 90 днів - до 20 листопада 2019 року.Президент підписав цей закон 20 вересня 2019 року.

Раніше депутати вже відтерміновували на 3 місяці, до 22 серпня, запровадження штрафів для власників авто на єврономерах.

8 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила закони, що встановлюють пільговий термін (тимчасовий) розмитнення автомобілів і посилюють відповідальність громадян за використання автомобілів на єврономерах. За керування нерозмитненим автомобілем з іноземною реєстрацією передбачено штраф до 170 тис. грн.

На нараді з питань розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, яка відбулася 21 серпня в Мінінфраструктури, було вирішено за час відтермінування санкцій, який запропонував Президент Зеленський, розробити новий законопроєкт про порядок розмитнення авто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-