Розтрата у банку

Розтрата у банку "Фінанси та кредит": Жеваго заперечує обвинувачення ДБР

Укрінформ
Колишній народний депутат, бізнесмен та мажоритарний власник компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго заперечує обвинувачення Держбюро розслідувань у причетності до розтрати 2,5 мільярда гривень банку "Фінанси та кредит".

Про це повідомляє DW з посиланням на повідомлення компанії Ferrexpo.

"Пан Жеваго категорично заперечує будь-які обвинувачення в протиправних діях", - наголошується в повідомленні.

Жеваго поінформував правління Ferrexpo про те, що не отримав повідомлення про підозру згідно із законодавством України. Крім того, публічне поширення такої "недостовірної інформації" в ЗМІ порушує його права та законні інтереси як громадянина України і завдає прямої репутаційної та економічної шкоди бізнесу, акціонером якого є Жеваго, зазначається в повідомленні.

Такі обвинувачення підривають міжнародний авторитет і економіку країни та ставлять під загрозу подальшу реалізацію великих інвестиційних проектів в Україні, наголошують у Ferrexpo.

Читайте також: Ексдепутату Жеваго заочно вручили підозру

Як повідомлялося, 27 вересня перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко поінформувала у Facebook про заочне вручення підозри бізнесмену Костянтину Жеваго, який був бенефіціарним власником банку "Фінанси та кредит". Бізнесмена підозрювали в причетності до розтрати коштів банку на суму 2,5 мільярда гривень.

Банк "Фінанси та кредит" було засновано у 1990 році. У 2015 році Національний банк України відкликав у нього ліцензію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-