Гончарук анонсує запуск нової програми співпраці з МВФ у грудні

Гончарук анонсує запуск нової програми співпраці з МВФ у грудні

Укрінформ
Кабінет міністрів очікує, що нова програма співпраці з Міжнародним валютним фондом буде розпочата у грудні 2019 року.

Про це під час презентації Програми дій уряду сказав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Формально й досі діє та програма (співробітництва з МВФ — ред.), яка була відкрита в минулому році. Наразі відбуваються переговори, щоб розпочати нову трирічну програму. Ми розраховуємо, і від початку говорили, що ця програма буде розпочата в грудні місяці на три роки. Це документ, який має з'явитись у грудні та започаткує велику програму", - сказав Гончарук.

Він повідомив, що під час перебування в Україні місії МВФ було проведено десятки зустрічей з представниками державного та банківського секторів.

Читайте також: Україна продовжить переговори з МВФ щодо отримання staff agreement — Гончарук

“Місія звідси поїхала планово, з позитивним повідомленням, в якому написано, що тривають конструктивні переговори, робота продовжується протягом найближчим тижнями. За декілька тижнів наша група міністрів з відповідним зворотним візитом поїде до офісу МВФ для того, щоб продовжити переговори по меморандуму. Можливо, на цій зустрічі буде укладено так званий Staff level agreement - іншими словами це означає, що ми просто домовимось про текст меморандуму”, - сподівається Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, місія Міжнародного валютного фонду під керівництвом Рона ван Родена відвідала Київ 12-26 вересня і почала обговорення нової трирічної програми підтримки України в рамках механізму розширеного фінансування.

За підсумками візиту в українському представництві МВФ заявили, що за останні два тижні експерти місії провели плідні дискусії з питань напрямів політики для нової програми, зокрема, з податково-бюджетної і грошово-кредитної політики, а також ключових заходів з реформування. Крім того, було акцентовано увагу на важливості незалежності центрального банку та захисту фінансової стабільності, а також необхідності докласти всіх зусиль для мінімізації фіскальних втрат, пов'язаних з реорганізацією або ліквідацією банків.

Читайте також: Гончарук планує за п'ять років досягти зростання економіки на 40%

Попередня програма кредитування Міжнародного валютного фонду для України stand-by була затверджена наприкінці 2018 року і розрахована на 14 місяців. Вона передбачала виділення трьох траншів. Перший і єдиний транш від МВФ за цією програмою Україна отримала 21 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-