На відновлення Донбасу піде не один бюджет України — Криклій

На відновлення Донбасу піде не один бюджет України — Криклій

Укрінформ
На відновлення інфраструктури прифронтових територій Донбасу знадобиться не один бюджет України.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Це великі гроші. Це точно не можуть підняти один річний бюджет або навіть два річні бюджети. Це треба говорити про більш великі горизонти. Тому що, для прикладу, запорізький міст – це приблизно 14-15 мільярдів гривень. А весь дорожній фонд – 74 мільярди гривень", - сказав Криклій.

Він додав, що взагалі одним із пріоритетів відновлення інфраструктури є азовський та східний регіон. І на економічному форумі, який відбудеться наприкінці жовтня в Маріуполі за участю президента та прем'єра, це питання буде порушуватися, а також питання залучення інвестицій у відновлення інфраструктури саме цього регіону.

Читайте також: Польща виділила понад $1 мільйон на допомогу жителям окупованого Донбасу

За його словами, українська сторона проводить перемовини з міжнародними партнерами.

"Ми якраз спілкуємося з міжнародними організаціями дуже активно і з посольствами, зокрема, стосовно наших транскордонних проектів. Словаччина, Румунія, Польща. Ми постійно у спілкуванні, напрацьовуємо інші інфраструктурні проекти. Міжнародні організації готові допомагати дуже активно. ЄБРР у цьому році рекордно якраз із тими програмами, які ми будемо ще до кінця року брати, то рекордна сума по фінансуванню інфраструктурних проектів буде. Вони сказали: понад мільярд доларів чи євро. Власне, рухаємося. І будемо тільки нарощувати ці темпи", - сказав Криклій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-