Кабмін тимчасово

Кабмін тимчасово "поновив у правах" податкову міліцію

Укрінформ
Кабінет міністрів України тимчасово відновив повноваження податкової міліції у Державній фіскальній службі.

Про це йдеться у постанові КМУ №846 від 25 вересня, що оприлюднена на Урядовому порталі.

"Урядом прийнято рішення щодо розділення сервісної та правоохоронної функцій Державної податкової служби", - йдеться у повідомленні, що супроводжує документ.

Однак зазначається, що податкова міліція у ДФС здійснюватиме свої функції тимчасово — до утворення нового органу з розслідування фінансових злочинів — Бюро фінансових розслідувань.

"Прийнятою постановою передбачено виключення у Державної податкової служби функцій з реалізації державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, законодавства з питань сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та з інших питань. Згадані функції у сфері правоохоронної діяльності продовжуватиме здійснювати Державна фіскальна служба, що припиняється у зв’язку з реорганізацією, до завершення здійснення заходів з утворення нового органу з розслідування фінансових злочинів", - наголошується у пояснювальній записці.

У самій постанові КМУ вказується, що ДФС до часу утворення Бюро фінансових розслідувань має повний доступ до Державного реєстру фізичних осіб — платників податків, інших реєстрів, банків і баз даних, ведення яких покладено законодавством на Державну податкову службу та Державну митну службу.

Читайте також: Бюро фінрозслідувань поєднає функції трьох силових структур — Гетманцев

Підрозділи податкової міліції у складі ДФС, згідно з постановою, продовжують здійснювати повноваження та виконувати функції з реалізації державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску, здійснюючи оперативно-розшукову, кримінальну процесуальну та охоронну функції до завершення здійснення заходів з утворення Бюро фінансових розслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-