Бюро фінрозслідувань поєднає функції трьох силових структур — Гетманцев

Бюро фінрозслідувань поєднає функції трьох силових структур — Гетманцев

Укрінформ
Бюро фінансових розслідувань має стати органом, у якому концентруватиметься розслідування всіх злочинів у сфері публічних фінансів та господарювання.

Про це автор законопроєкту 1208 "Про Бюро фінансових розслідувань" голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу") розповів журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Бюро фінансових розслідувань - це орган, який створюється замість податкової міліції, яка ліквідується, а також переймає на себе функції Міністерства внутрішніх справ з розслідування злочинів у сфері публічних фінансів і функції СБУ з розслідування цих самих злочинів", - розповів Гетманцев.

Читайте також: Рада може ввести механізм кешбеку для ризикових галузей з 2020 року - Гетманцев

Він додав, що замість кількох правоохоронних органів, з якими нині доводиться стикатися представникам бізнесу, буде один, який зможе ставити питання бізнесу щодо певних порушень з боку досить важливих, чутливих сфер. "Відповідно, ми змінюємо підслідність, надаємо цьому органу повноваження щодо розслідування", - розповів Гетманцев.

Як повідомлялося, 30 серпня у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт 1208 "Про Бюро фінансових розслідувань", автором якого є Данило Гетманцев. Наразі текст законопроєкту та супровідні документи до нього на сайті парламенту відсутні.

Фото: Цензор.НЕТ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-