Будівництво в Україні цьогоріч зросло майже на 21%

Будівництво в Україні цьогоріч зросло майже на 21%

Укрінформ
З січня по серпень 2019 року індекс будівельної продукції в Україні зріс на 20,8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це заявив заступник міністра Лев Парцхаладзе, повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

«За 8 місяців будівельні компанії вже виконали роботи на 97 млрд грн. Це на 20,8% більше у порівнянні з минулорічними показниками. Лідери – Дніпропетровська, Одеська, Харківська області та Київ», — розповів Парцхаладзе.

Так, у Дніпропетровській області було виконано будівельних робіт на 11,7 млрд грн, в Одеській – на 9,3 млрд грн, Харківській – 8,7 млрд грн, у Києві – на 23 млрд грн.

Впродовж зазначеного періоду в Україні зросло будівництво: житла — на 2,1%, нежитлових будівель — на 33,8% та інженерних споруд — на 23,9%, у порівнянні з показниками за січень-серпень 2018 року.

За перші 8 місяців цього року нове будівництво, реконструкція та техпереоснащення становили 76,4% від загального обсягу виробленої продукції, капітальний і поточний ремонти – 15,4% та 8,2% відповідно.

Читайте також: Пайові внески у будівництві: корупції не буде, а школи/дитсадки – обіцяють

За підсумками 2018 року підприємства України виконали будівельних робіт на суму 136,3 млрд грн, а індекс будівельної продукції по відношенню до 2017 року становив 4,4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-