Місія МВФ завершує свою роботу в Україні

Місія МВФ завершує свою роботу в Україні

Укрінформ
Місія Міжнародного валютного фонду у четвер, 26 вересня, завершує свою роботу в Україні, а завтра очікується заява за підсумками її роботи в країні.

Про це Укрінформу повідомили в українському представництві МВФ.

"Сьогодні завершальний день роботи місіі. Заява за підсумками роботи очікується завтра", - повідомили в українському представництві МВФ.

Як повідомляв Укрінформ, місія Міжнародного валютного фонду прибула до Києва у другій декаді вересня для обговорення питань співпраці.

На початку липня Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі у Торонто з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном заявляв, що співпраця з Міжнародним валютним фондом залишається пріоритетом для української влади.

У Нацбанку заявляли, що Україні слід укласти нову довгострокову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом на загальну суму 5-10 млрд доларів. Перший транш нової програми МВФ, за прогнозами НБУ, може надійти до кінця 2019 року. Національний банк очікує, що він становитиме близько 2 млрд доларів.

Читайте також: Посли G7 вітають прогрес у переговорах між МВФ та урядом України

Попередня програма кредитування Міжнародного валютного фонду для України stand-by була затверджена наприкінці 2018 року та розрахована на 14 місяців. Вона передбачала виділення трьох траншів. Перший і поки що єдиний транш від МВФ за цією програмою Україна отримала 21 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-