Посли G7 вітають прогрес у переговорах між МВФ та урядом України

Посли G7 вітають прогрес у переговорах між МВФ та урядом України

Укрінформ
Посли країн "Великої сімки" під час зустрічі з керівником місії Міжнародного валютного фонду Роном ван Роденом привітали прогрес у переговорах між МВФ та урядом України.

Про це йдеться у заяві дипломатів у Twitter.

"Сьогодні посли G7 зустрілися з Рон ван Роденом, керівником місії МВФ у Києві. Вони вітають прогрес у переговорах між МВФ та українським урядом. Поновлення макрофінансової підтримки від МВФ має ключове значення для успішного збереження стабільності економіки України", - зазначається у повідомленні.

Посли G7 поінформували, що під час переговорів особлива увага приділятиметься постійним зусиллям з боку уряду України в таких сферах як верховенство права, економічні реформи, енергетика, незалежність НБУ та зменшення системних ризиків у банківському секторі.

Читайте також: У МВФ назвали ТОП-теми переговорів з українським урядом

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня до України приїхала місія Міжнародного валютного фонду. Уряд розпочав переговори з місією, які триватимуть до 24 вересня.

На початку липня Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі у Торонто з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном заявляв, що співпраця з Міжнародним валютним фондом залишається пріоритетом для української влади. У Нацбанку заявляли, що Україні слід укласти нову довгострокову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом на загальну суму 5-10 млрд доларів. Перший транш нової програми МВФ, за прогнозами НБУ, може надійти до кінця 2019 року. Національний банк очікує, що він становитиме близько 2 млрд доларів.

Попередня програма кредитування Міжнародного валютного фонду для України stand-by була затверджена наприкінці 2018 року та розрахована на 14 місяців. Вона передбачала виділення трьох траншів. Перший і поки що єдиний транш від МВФ за цією програмою Україна отримала 21 грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-