Милованов погодив кандидатури інвестрадників для запуску великої приватизації

Милованов погодив кандидатури інвестрадників для запуску великої приватизації

Укрінформ
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства погодило кандидатури п'яти інвестиційних радників для запуску великої приватизації, подані Фондом державного майна України.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

"Зранку я пообіцяв розблокувати велику приватизацію через призначення радників з приватизації для пятьох компаній: Одеський припортовий завод, Вугільна компанія Краснолиманська, Індар, завод Електроважмаш, Об‘єднана гірничо-хімічна компанія. Зробив. Тільки що погодив подання Фонду держмайна на Кабінет Міністрів про це. Тепер залишилось кілька днів на інші погодження і рішення Кабміну (так, можуть виникнути обставини або з’явитись інфо, про які ми не знаємо) - і радники можуть приступати до роботи", - написав Милованов.

Як раніше повідомляв Укрінформ, повномасштабна велика приватизація має розпочатися ще в 2019 році. Президент Володимир Зеленський дав чіткий сигнал на пришвидшення процесів приватизації.

Читайте також: Зеленський підписав зміни до закону про приватизацію держмайна

За словами колишнього очільника ФДМУ Віталія Трубарова, для запуску великої приватизації Кабінету міністрів потрібно до 30 вересня затвердити інвестиційних радників на вже відібрані підприємства (Одеський припортовий завод, Вугільну компанію «Краснолиманська», «Індар», завод «Електроважмаш», Об’єднану гірничо-хімічну компанію), передати в управління ФДМУ близько 20 великих підприємств і після проведення повної ревізії державного майна передати до Фонду все, що підлягає приватизації.

Міністерства і відомства також мають передати до Фонду понад 30 підприємств, які вже затверджені для продажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-