Український соцстрах обговорили із МВФ шляхи покриття дефіциту

Український соцстрах обговорили із МВФ шляхи покриття дефіциту

Укрінформ
Представники Фонду соціального страхування України зустрілися з представниками місії МВФ з питань фінансового стану фонду.

Про це повідомляє пресслужба Фонду.

"Було обговорено фінансовий стан Фонду соціального страхування України, зокрема, показники виконання бюджету за вісім місяців 2019 року, прогнозні доходи та видатки на кінець цього року та проєкт бюджету Фонду на 2020 рік", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зустріч відбулася за участю представників місії Міжнародного валютного фонду, заступника міністра соціальної політики України Олега Коваля, начальника Управління нагляду за діяльністю Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування Мінсоцполітики Максима Зацерковного, представників Міністерства фінансів України, в.о. директора виконавчої дирекції Фонду Сергія Нестерова, заступників директора, керівників самостійних структурних підрозділів виконавчої дирекції Фонду.

«З метою часткового покриття розриву між фактичними видатками Фонду та надходженням коштів, відповідно до рішення Кабінету міністрів України тимчасово, на серпень 2019 року, частка ЄСВ, яка йде до Фонду соціального страхування України, була збільшена з 9,3759% до 14,2464%. Це дозволило отримати додатково 996 млн гривень та майже повністю покрити заборгованість Фонду з виплат матзабезпечення. Водночас, із 1 вересня частка ЄСВ була повернута до раніше встановленого розміру», – наголосив в.о. директора виконавчої дирекції Фонду Сергій Нестеров, інформує пресслужба Фонду.

Читайте також: У МВФ назвали ТОП-теми переговорів з українським урядом

У свою чергу заступник директора виконавчої дирекції Фонду Олена Денисова представила деталі прогнозу виконання бюджету Фонду за підсумками 2019 року, а також заплановані видатки на 2020 рік з урахуванням темпів зростання середньої заробітної плати та рівня інфляції.

Крім того, економісти МВФ Серджіо Сола, Шаба Фехер і економіст представництва МВФ в Україні Ігор Шпак обговорили можливі шляхи покриття дефіциту бюджету Фонду соціального страхування України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-