Туреччина зацікавилась українським літаком Ан-178

Туреччина зацікавилась українським літаком Ан-178

Фото
Укрінформ
Туреччина висловила зацікавленість українським літаком Ан-178, представленим на виставці сучасних технологій в Стамбулі, та високо оцінила співробітництво з Україною у сфері авіації.
Про це 21 вересня йшлося на зустрічі міністрів внутрішніх справ України і Туреччини Арсена Авакова та Сулеймана Сойлу, що відбулась під час виставки, повідомляє пресслужба МВС України.
"Вже провели сьогодні двосторонні переговори, буде сьогодні ще один раунд. Зараз презентували міністру Сойлу наш літак, сподіваємося, що турецьку сторону це зацікавить", - сказав у коментарі Укрінформу Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ Туреччини висловив своє враження після візиту літака коротко.

"Пречудово", - сказав він, вийшовши з Ан-178.

"Ан-178 дуже хороший літак. Крім того, наші вертольоти Мі-17 (транспортна модифікація Мі-8 - ред.) модернізуються в Україні, 6 з них ми вже отримали. Для нас це приклад дуже успішного співробітництва з вами", - додав Сойлу.

Зустрічі міністрів внутрішніх справ України і Туреччини на виставці в Стамбулі / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

У свою чергу його український колега зазначив, що МВС України планує закупити 13 літаків Ан-178 для ДСНС, призначених для ліквідації пожеж, та для Національної гвардії.

Аваков також запросив міністра внутрішніх справ Туреччини відвідати Україну.

«Дуже розраховую, що ви наприкінці місяця відвідаєте Україну. У нас будуть масштабні навчання, які ви маєте побачити. Крім того, я покажу вам нові модернізовані моделі вертольота Мі-8. А компанія Airbus проведе презентацію вертольотів, які вони поставляють для МВС України», - сказав він.

Арсен Аваков зустрівся з міністром внутрішніх справ Турецької Республіки Сулейманом Сойлу / Фото: Департамент комунікації МВС України

У цьому зв'язку турецький міністр зазначив: «Це має бути дуже цікавий та насичений візит, думаю, я приїду».

Крім  того, міністр внутрішніх справ України прокоментував зустріч із турецьким колегою у своєму Twitter.

Читайте також: Україна показала Ан-178 на виставці Teknofest-2019 у Стамбулі

Ан-178 - перший літак з українськими та європейськими, але без російських комплектуючих.

Раніше Аваков повідомляв, що Україна виграла тендер - 40 млн доларів на ремонт та модернізацію 17-ти вертольотів Мі-17 турецької жандармерії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-