У Миколаєві ввели в експлуатацію найбільше судно України NIBULON MAХ

У Миколаєві ввели в експлуатацію найбільше судно України NIBULON MAХ

Укрінформ
Компанія «Нібулон» ввела в експлуатацію найбільше за останні 15 років незалежності України судно – 140-метрове судно NIBULON MAХ з двома крановими частинами та зерносховищем на 10 тисяч тонн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі компанії.

«Компанія «Нібулон» ввела в експлуатацію найбільше за останні 15 років незалежності України і за всю історію суднобудівного заводу «Нібулон» судно – 140-метровий плавкран з двома крановими частинами та зерносховищем на 10 тис. тонн NIBULON MAХ. Його урочиста закладка відбулася 23 травня 2018 року», - йдеться у повідомленні.

Подія відбулася у рамках міжнародного форуму TRANS EXPO ODESA-MYKOLAIV 2019, який 20-21 вересня триває у Миколаєві на території суднобудівно-судноремонтного заводу «Нібулон».

NIBULON MAХ дасть змогу підвищити річні обсяги перевалки вантажів флотом на 2-3 млн тонн на рік та збільшити обсяги перевалки вантажів безпосередньо флотом компанії до 4-5 млн тонн на рік.

Читайте також: У Миколаєві спустили на воду найбільше судно за останні 25 років

Будівництво здійснюється за фінансової підтримки Міжнародної фінансової корпорації та Європейського банку реконструкції і розвитку, а також Європейського інвестиційного банку.

Для спуску судна довелося зробити масштабну реконструкцію суднобудівно-судноремонтного заводу, а також модернізувати стапельний майданчик та спуско-підйомний пристрій.

Як уже повідомляв Укрінформ, компанія «Нібулон» встановила рекорд по експорту вантажів у 2018-2019 маркетинговому році - було відвантажено більше 5,2 млн зернових і олійних. Це на 26,8% більше, ніж у минулому маркетинговому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-