Рада ухвалила закон про спрощення фінансової реструктуризації

Рада ухвалила закон про спрощення фінансової реструктуризації

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроєкт №1070, яким вносяться зміни до законів України щодо процедури проведення фінансової реструктуризації.

За проєкт закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації” в другому читанні проголосували 300 народних депутатів України, повідомляє кореспондент України.

“Ми пропонуємо, з одного боку, продовжити дію закону, з іншого боку, ми пропонуємо внести певні зміни до процедури фінансової реструктуризації, які б дозволили покращити цю процедуру, зробити її простішою та розширити можливості для застосування процедури фінансової реструктуризації”, - зазначив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, презентуючи законопроєкт у Верховній Раді.

Відповідно до пояснювальної записки, метою законопроєкту є розширення застосування банками України положень Закону України “Про фінансову реструктуризацію”.

Документ також передбачає можливість проведення спільної процедури фінансової реструктуризації для кількох боржників, які є пов’язаними особами, але мають різних кредиторів, та продовжує дію закону “Про фінансову реструктуризацію” ще на три роки.

Читайте також: НБУ з початку вересня купив на міжбанку $312,5 мільйона

Як повідомлялось, Закон України від 14 червня 2016 року № 1414-VIII «Про фінансову реструктуризацію» набув чинності 19 жовтня 2016 року.

Закон передбачає добровільну фінансову реструктуризацію боргів підприємств України та їх досудову санацію.

Реструктуризація має здійснюватися за принципом добровільності і врахування інтересів усіх кредиторів і боржника.

Закон встановлює, що фінансова реструктуризація здійснюється на основі договору.

Процедура фінансової реструктуризації проводиться без звернення до суду шляхом переговорів між боржником, його пов’язаними особами та залученими кредиторами щодо реструктуризації грошових зобов’язань перед такими кредиторами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-