На Форумі енергоефективності назвали пріоритети Міністерства розвитку громад

На Форумі енергоефективності назвали пріоритети Міністерства розвитку громад

Укрінформ
Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак розповіла про основні напрямки діяльності новоствореного відомства.

Про це вона розповіла під час Всеукраїнського форуму Фонду енергоефективності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд планує програму діяльності, яка буде направлена до Верховної Ради на затвердження. З нашого міністерства буде цілий розділ у цій програмі, присвячений енергоефективності будівель, реформам житлово-комунальної сфери. Ми зараз пропонуємо включити у цю програму чіткі показники, яких плануємо досягти у напрямку енергоефективності", - відзначила Бабак.

На її думку, пріоритетом є забезпечення платоспроможності споживача в умовах реформ ринків електроенергії та газу.

"Фонд Енергоефективності розпочав роботу, маючи головним партнером і клієнтом ОСББ - 31,4 тис. будинків. Вони стануть першими клієнтами фонду, люди, які у них проживають, зможуть відчути у платіжках скорочення витрат на енергоносії... Ми також найближчим часом очікуємо побачити 100% облік споживання", - сказала Бабак.

Вона відзначила, що житловий сектор України є третім за обсягом споживання первинних енергетичних ресурсів - після металургійної та хімічної промисловості.

"А якщо казати про споживання теплової енергії, то він на другому місці. Якщо завдяки фонду ми зможемо зменшити енергоспоживання у будинках, Україна стане більш енергонезалежною. Тому така увага і наших міжнародних партнерів, і уряду приділяється роботі Фонду енергоефективності", - зазначила Бабак.

Читайте також: Фонд гарантування минулого тижня продав активи банків на 242 мільйони

За словами міністра, на сьогодні уже сертифіковано 767 енергоаудиторів 596 фахівців з обстеження інженерних систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-