Міненерго пропонує Світовому банку кредитувати переробку відходів

Міненерго пропонує Світовому банку кредитувати переробку відходів

Укрінформ
Міністерство енергетики та захисту довкілля обговорило зі Світовим банком можливість розширення портфеля інвестиційних проектів та відкриття напрямів для інвестування у переробку твердих побутових відходів.

Про повідомила пресслужба міністерства у Facebook.

“Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель обговорив із Світовим банком спільні пріоритети подальшого співробітництва. Сторони висловили зацікавленість у подальшій плідній співпраці щодо розширення портфеля інвестиційних проектів Світового банку в Україні та започаткуванню нових енергетичних проектів. Зокрема, Міністр запропонував представникам Банку відкриття напрямів для інвестування у переробку твердих побутових відходів”, - йдеться у повідомленні.

Міністр акцентував увагу представників Світового банку на тому, що останні глобальні тенденції демонструють, що лише сталий розвиток енергетичного сектору із великою увагою до боротьби зі зміною клімату та захисту навколишнього середовища може забезпечити його конкурентноздатність на світовому рівні.

Читайте також: У МВФ назвали ТОП-теми переговорів з українським урядом

«Ми очікуємо на довгу та продуктивну співпрацю. Зокрема, ми хочемо відійти від лінійної моделі та будемо працювати над побудовою процесів відповідно до принципів кругової економіки. Першим кроком буде запуск ієрархії поводження з відходами. Такі процеси гармонійно вписуються в єдину комплексну енергетичну систему, над створенням якої ми зараз будемо працювати. Це дозволить ефективно використовувати наші ресурси і не завдавати шкоди довкіллю», - зазначив Оржель.

У ході зустрічі сторони також обговорили весь комплекс питань, які пов’язані з анбандлінгом НАК «Нафтогаз України», зокрема і напрацювання щодо нової моделі відокремлення оператора газотранспортної системи, яку Міністр нещодавно презентував представникам Європейської Комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-