Президент обіцяє іноземним інвесторам особисті гарантії захисту

Президент обіцяє іноземним інвесторам особисті гарантії захисту

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав іноземних інвесторів приходити на український ринок та пообіцяв їм особисті гарантії захисту.

Про це він заявив під час виступу на 16-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформ.

“У нашій картині щасливої родини за одним столом є вільний стілець, шановні гості, для світу, для іноземних партнерів, і нам є, що вам всім запропонувати. Якщо можна так сказати, є чим за цим столом вас пригостити, - це ряд проектів, куди під мої особисті гарантії захисту я запрошую іноземний бізнес. Це — енергетика, інфраструктура, прозорий обіг земель. Але у нас багато ідей”, - сказав Зеленський.

Серед майбутніх проектів, до яких Президент закликав долучитися міжнародному бізнесу, він назвав проект нового курорту на узбережжі Чорного моря. За його словами, це має бути абсолютно нове українське місто “з нуля”.

Крім того, глава держави закликав інвестувати в проекти нових гірськолижних курортів, зокрема, у Славському та Боржаві, а також у “масштабний парк розваг для гостей Східної та Центральної Європи”.

Він також розповів про проекти ірригації землі південних регіонах країни, міжуніверситетського ІТ-кластеру в Харкові, кіновиробництво тощо.

Читайте також: У Мінську тривають перемовини щодо звільнення полонених — Зеленський

Зеленський нагадав, що у жовтні в Маріуполі планується проведення інвестиційного форуму, та запросив туди міжнародних гостей.

Як повідомляв Укрінформ, у Мистецькому арсеналі в Києві 12 вересня розпочала роботу 16-а Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-