Укрзалізниця залучає $100 мільйонів за найнижчою за 8 років ставкою - Криклій

Укрзалізниця залучає $100 мільйонів за найнижчою за 8 років ставкою - Криклій

Укрінформ
Укрзалізниця додатково розмістила майже $100 млн єврооблігацій. Таким чином, цьогорічний загальний випуск євробондів компанії становить близько $600 млн.

Кінцевий термін погашення додаткового випуску - 2024 рік з ефективною ставкою 7,292% річних, повідомляє Урядовий портал.

«Між Укрзалізницею і Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) у присутності міністра інфраструктури Владислава Криклія підписано рамкову угоду, відповідно до якої 70% із залучених 100 млн дол. США буде спрямовано на модернізацію залізничної інфраструктури міжнародних транспортних коридорів TEN-T. Ще 30% коштів компанія спрямує на оновлення засобів диспетчерської сигналізації та зв’язку, а також на вдосконалення системи контролю залізничного трафіку», - йдеться у повідомленні.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив: «Укрзалізниця залучає від ЄБРР $100 млн за найнижчою за вісім років ставкою. Ми не тільки декларуємо принципи вільної конкуренції та відкритості, найближчим часом ми розпочнемо активне реформування у сфері залізничних перевезень та безпосередньо на Укрзалізниці. Співпраця з ЄБРР є сигналом для інших міжнародних партнерів, з якими ми готові разом втілювати реформи у життя».

Читайте також: Мінінфраструктури закликає Раду ухвалити два законопроєкти, які дадуть 3% зростання ВВП щорічно

«Слідом за вагонами та локомотивами, ми інвестуємо у розвиток інфраструктури. З нашими партнерами з ЄБРР прийнято рішення частково оновити залізничне полотно транспортних коридорів TEN-T, якими проходить близько 80% усіх транзитних вантажів. Крім того, ми беремо на себе зобов’язання оновити пристрої диспетчеризації та зв’язку», - зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

За його словами, завдяки цим заходам Укрзалізниці вдасться залучити додаткові транзитні вантажі, зменшити час проходження їх територією України і в результаті збільшити фінансові надходження компанії.

Найближчим часом Укрзалізниця та ЄБРР планують погодити план імплементації угоди, яким буде визначено повний перелік проєктів модернізації.

Читайте також: Укрзалізниця змінює порядок організації вантажних перевезень

«Закупівля матеріалів проводитиметься за правилами ЄБРР. Це гарантує, що процес буде максимально прозорим. Учасниками тендеру можуть бути як резиденти України, так і нерезиденти. Це дасть можливість залучити до закупівлі широке коло учасників. Усі роботи ми плануємо виконати у 2020 році своїми силами, для цього у нас є і людські, і технічні ресурси», — резюмував Кравцов.

Як повідомлялося, на початку липня Укрзалізниця вперше після шестирічної перерви залучила фінансування з міжнародного ринку капіталу на $500 млн. Ставка купону за бондами є найнижчою з 2011 року серед квазісуверенних позичальників з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-