Мінінфраструктури закликає Раду ухвалити два законопроєкти, які дадуть 3% зростання ВВП щорічно

Мінінфраструктури закликає Раду ухвалити два законопроєкти, які дадуть 3% зростання ВВП щорічно

Укрінформ
Міністерство інфраструктури закликає Верховну Раду ухвалити два євроінтеграційні законопроєкти, економічний ефект від яких становитиме близько 3% зростання ВВП щорічно.

Про це написав міністр інфраструктури Владислав Криклій у Facebook.

"Міністерство інфраструктури України підтримує ініціативи Верховної Ради України щодо ключових євроінтеграційних транспортних законопроєктів №1196-а та №1182-а які було нещодавно зареєстровано", - зазначив Криклій.

На його переконання, імплементація вказаних транспортних реформ суттєво вплине на економіку України у національному масштабі – експертна оцінка щодо економічного ефекту становить близько 3% зростання ВВП щорічно.

Міністр додав, що законопроєкти передбачають запровадження європейської моделі для ринків залізничних та внутрішніх водних перевезень, закладення основи формування чесної конкуренції, а також забезпечення відокремлення діяльності з управління інфраструктурою від надання послуг.

"Тримаємо кулаки та чекаємо на успішний розгляд законопроєктів у Верховній Раді України", - написав Криклій.

Читайте також: Комітет ВР рекомендує ухвалити зміни до закону "Про будівельні норми"

Проєкти законів №1196-1 "Про залізничний транспорт України" та №1182-1 "Про внутрішній водний транспорт" зареєстровані у парламенті 6 вересня 2019 року, тексти документів поки що не опубліковані на сайті Верховної Ради.

Фото: Facebook Владислава Криклія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-