Ціни на нафту зростають на тлі заяв нового міністра енергетики Саудівської Аравії

Ціни на нафту зростають на тлі заяв нового міністра енергетики Саудівської Аравії

Укрінформ
Світові ціни на нафту, досягнувши шеститижневого максимуму, продовжують зростання: ринок стимулюють заяви нового міністра енергетики Саудівської Аравії.

Про це повідомляється на сайті Investing.com.

«Нафтові ціни сьогодні продовжують підвищуватися на тлі оптимістичних заяв нового міністра енергетики Саудівської Аравії. Принц Абдель Азіз бен Сальман Аль Сауд був раптово призначений на цей пост в ніч з суботи на неділю, а в понеділок вже виступав на Світовому енергетичному конгресі в Абу-Дабі замість свого попередника Халіда аль-Фаліха. Новий глава Міненерго підтвердив прихильність попередній політице Саудівської Аравії в нафтовій сфері і сказав, що радикальних змін не буде », - говориться в повідомленні.

Листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на 0,23 долара (0,37%) - до 62,82 долара за барель; 9 вересня їх ціна піднялася на 1,05 долара (1,71%), склавши на закриття 62,59 долара за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялися на 0,27 долара (0,47%) - до 58,12 долара за барель. За підсумками попередньої сесії їх ціна виросла на 1,33 долара (2,35%), закрившись на позначці 57,85 долара за барель.

Читайте також: Укрнафта у серпні збільшила видобуток нафти з конденсатом на 4,1%

Торги в понеділок обидва сорти завершили на найвищих рівнях з 31 липня, свідчать дані Dow Jones Market Data.

Ціна нафтових контрактів на найближчий місяць на Шанхайській міжнародній енергетичній біржі (INE) сьогодні практично не змінилася - 450,7 юаня за барель.

На думку аналітиків AxiTrader, є надії на продовження угоди ОПЕК + про обмеження на видобуток нафти, оскільки торгова війна між США та Китаєм триває. Крім того, уряд Саудівської Аравії, зокрема, потребує більш високих цін на нафту для того, щоб підвищити ринкову вартість нафтової держкомпанії Saudi Aramco перед запланованим IPO. Засідання міністерського комітету з виконання угоди ОПЕК + відбудеться у четвер 12 вересня в Абу-Дабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-