В Укртрансгазі оцінили готовність ГТС до опалювального сезону

В Укртрансгазі оцінили готовність ГТС до опалювального сезону

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" виконало 85% робіт з ремонту і модернізації об’єктів газотранспортної України в рамках підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020 років.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Укртрансгаз уже виконав 85% робіт з ремонту і модернізації об’єктів ГТС України в рамках реалізації плану підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020", - йдеться в повідомленні.

У компаніїї наголошують, що проходження цього сезону може ускладнитися через повну зупинку Газпромом транзиту газу територією України з 1 січня 2020 року. Тому оператор ГТС продовжує активно готуватись до стабільного проходження наступної зими.

Так, за травень-серпень 2019 року обстежено 142,2 км трубопроводів, здійснено капітальний ремонт 11,5 км магістральних газогонів, 26 свердловин на газосховищах та 11 газоперекачувальних агрегатів, відремонтовано 858 одиниць автотранспортної техніки, а також відновлено 3 541 км ліній зв’язку та 16,6 км ліній електропередач на об’єктах ГТС. Звершено 9 із 13 комплексів планово-профілактичних та ремонтних робіт (ППР).

Читайте також: Газові переговори Україна-Росія-ЄС пройдуть 19 вересня

В Укртрансгазі пояснили. що комплексна технічна підготовка ГТС до зими включає як виконання поточних виробничих програм з діагностики, ремонтів та капітального будівництва, так і проведення комплексів планово-профілактичних та ремонтних робіт (ППР). Також одним із ключових завдань є технічне забезпечення процесу закачування природного газу до ПСГ.

Як повідомляв Укрінформ, 21 серпня на чотирьох українських газосховищах було виконано план закачування газу на 2019 рік. Станом на 4 вересня закачування завершено вже на шести сховищах, а загальний запас газу в ПСГ становив 18,6 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-