Газові переговори Україна-Росія-ЄС пройдуть 19 вересня

Газові переговори Україна-Росія-ЄС пройдуть 19 вересня

Укрінформ
Віце-президент Європейської комісії і європейський комісар з питань енергії Марош Шефчович заявив про проведення 19 вересня тристоронніх газових переговорів за участю України, Росії та ЄС.

Про це Марош Шефчович написав у своєму Twitter.

«Радий повідомити, що 19 вересня я проведу наступний раунд тристоронніх газових переговорів. Я переконаний, що прогрес стане сильним позитивним сигналом для ринку, а також споживачів напередодні зимового сезону», - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз і РФ домовилися провести тристоронні газові переговори з Україною до кінця вересня. Віце-президент Єврокомісії з питань енергосоюзу Марош Шефчович заявив, що точну дату буде оголошено незабаром, після переговорів з українською стороною.

Читайте також: Кабмін готується до зустрічі з МВФ та до газових перемовин з Росією — Гончарук

Контракт на транзит російського газу через територію України закінчується 31 грудня 2019 року. Єврокомісія підготувала свою позицію щодо порядку та умов здійснення транзиту російського газу після 2019 року.

Згідно з пропозицією ЄК, новий контракт на транзит газу через територію України мав бути підписаний на період від 10 років і передбачати такі обсяги, які могли б зацікавити європейського інвестора з високою репутацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-