На Арселор Міттал заявили про новий візит СБУ

На Арселор Міттал заявили про новий візит СБУ

Укрінформ
На ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" заявили, що у вівторок СБУ знову прийшла на підприємство для огляду об'єктів коксохімічного виробництва у рамках розслідування кримінального провадження за статтею "екоцид".

При цьому фахівців підприємства не допустили до участі в огляді. Про це повідомляє сайт підприємства.

"Кривий Ріг, 3 вересня 2019 р. Сьогодні Служба безпеки України знову прийшла на наше підприємство. Цього разу для огляду об'єктів коксохімічного виробництва. На підприємство допущено 11 представників СБУ у супроводі фахівців головного управління екологічної інспекції та Держпродспоживслужби у Дніпропетровської області та Дніпропетровського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України. При цьому співробітники СБУ відмовилися допускати до участі в огляді фахівців підприємства, тим самим позбавили їх можливості належним чином оцінити вимірювання, що проводяться, та дії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили на підприємстві, представники СБУ спільно з екологами проводять огляд вуглепідготовчого, коксового цехів, а також цехів уловлювання та сіркоочистки коксохімічного виробництва. Огляд проводиться на підставі ухвали Бабушкинського районного суду м. Дніпра від 13.08.2019 р. у рамках розслідування кримінальної справи за статтею 441 КК України ("Екоцид").

Читайте також: СБУ підтверджує розблокування проєкту “АрселорМіттал” на $150 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня на територію "АрселорМіттал Кривий Ріг" було допущено 18 представників Служби безпеки України, спеціаліста Державної служби з надзвичайних ситуацій і Центральної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки для проведення обшуку машини безперервного лиття заготовок №3. За результатами обшуку було вилучено машину безперервного лиття заготовок №3 і окремі елементи обладнання.

У зв'язку з великими габаритами об'єкта співробітники СБУ залишили вилучене майно за місцем фактичного розташування без можливості опечатування.

ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" - одне з найбільших металургійних підприємств в Україні.

Компанію ArcelorMittal утворено у 2006 році шляхом злиття люксембурзької компанії Arcelor та індійської Mittal Steel, що належить індійському бізнесменові Лакшмі Мітталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-