Спецтехноекспорт за сім місяців уклав нових контрактів на $337 мільйонів

Спецтехноекспорт за сім місяців уклав нових контрактів на $337 мільйонів

Укрінформ
ДП "Спецтехноекспорт", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", упродовж 7 місяців 2019 року уклало нових зовнішньоекономічних контрактів на суму $337 млн, що є рекордним показником компанії за останні 10 років.

Про це повідомив директор державного зовнішньоторговельного підприємства "Спецтехноекспорт" Владислав Бельбас в інтерв’ю Defense Express.

"Що стосується підписання нових контрактів, то ми вже перевищили минулорічні показники. Станом на сьогодні (сім місяців 2019 року) ми вже підписали нових контрактів загальною вартістю 337 млн дол. Це новий рекордний показник компанії за останні 10 років. Тепер головне, щоб всередині країни менше палиці в колеса ставили в процесі їх реалізації", - зазначив Бельбас.

Повідомляється, що у 2018 році "Спецтехноекспорт" також показав високу динаміку укладання нових оборонних контрактів з іноземними партнерами. Як вказано у звіті про роботу підприємства, за 2018 рік компанією було укладено нових контрактів на суму 282,5 млн дол., хоча у 2017 році цей показник становив лише 114,4 млн дол.

Читайте також: Українська делегація в Індії обговорила модернізацію літаків Ан-32

Загальний обсяг експорту озброєнь України в останні роки оцінюється у 600-700 млн дол. У довоєнний період Україна в середньому щороку заробляла 1 млрд дол. на продажу озброєнь.

Серед основних країн-партнерів "Спецтехноекспорту" за обсягами співпраці Бельбас назвав Індію, де компанія одночасно відпрацьовує більше 90 оборонних проектів, та Туреччину, де триває робота в тому числі зі створення спільних зразків озброєнь.

Як повідомлялося, у червні 2019 року в Україні завершилися кваліфікаційні випробування першого україно-турецького бойового модуля "SERDAR", що створений на замовлення третіх країн. "SERDAR" - це спільна розробка турецької компанії "Aselsan" та підприємств ДК "Укроборонпром" - ДККБ "Луч" та "Спецтехноекспорт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-