Польща є другим найбільшим торговельним партнером України у ЄС — Зеленський

Польща є другим найбільшим торговельним партнером України у ЄС — Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Польща є другим найбільшим торговельним партнером держави серед країн Євросоюзу, а також висловив сподівання, що економічна співпраця між країнами посилюватиметься.

Про це глава держави сказав на спільній пресконференції президентів України та Польщі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Під час зустрічі з Президентом Польщі (Анджеєм Дудою) ми обговорили й широку двосторонню співпрацю. Торговельно-економічні зв’язки між нашими країнами зростають та будуть зростати. Вже зараз Польща є нашим другим найбільшим торговельним партнером у ЄС. Але у потенціалі цієї співпраці немає меж. Тому очікуємо на активний діалог урядів наших країн у рамках міжурядової комісії з питань економічного співробітництва. Дуже сподіваємося, що наступне засідання комісії відбудеться найближчим часом”, - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що слід також слід поліпшити і роботу пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

“Елементом нашого діалогу є й прикордонне співробітництво. Ми будемо покращувати роботу пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, що сприятиме економічній співпраці України та ЄС, а головне - посилення міжлюдських контактів”, - сказав Президент України.

Читайте також: Спільна пресконференція Зеленького і Дуди

Як відомо, сьогодні триває офіційний візит Президента України до Польщі, в рамках якого він зустрічається з Президентом Польщі Анджеєм Дудою, маршалком Сенату Станіславом Карчевським, головою Ради міністрів РП Матеушем Моравецьким та лідером найбільшої опозиційної партії Польщі “Громадянська платформа”, головою комісії Сейму у закордонних справах Гжегожем Схетиною. Увечері глава держави зустрінеться з представниками українського та польського бізнесу, а також українською студентською молоддю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-