Ощадбанк, Приват та інші: Коломойський розповів, як український бізнес судиться з РФ

Ощадбанк, Приват та інші: Коломойський розповів, як український бізнес судиться з РФ

Укрінформ
Великі українські компанії ведуть успішні судові розгляди з Російською Федерацією.
Про це в інтерв'ю порталу ЦЕНЗОР.НЕТ розповів бізнесмен Ігор Коломойський.

"Уже і Ахметов з ними (Російською Федерацією - ред.) судиться, ПриватБанк, Ощадбанк. Там, до чого я мав відношення - щось весь час виграємо. Там де я є, і там, де мене немає, але я розумію про юридичні процеси - там під 2 млрд доларів сума збитків. До речі, ПриватБанк теж судиться - у них позов більше, ніж 1 мільярд. У різних країнах триває розгляд. Ось я знаю, що в Швейцарії зазнали серйозного фіаско росіяни", - розповів Коломойський.

Він зауважив, що результатами юридичних перемог можуть стати арешти російського майна в європейських країнах, а також часткове погашення українських боргів.

"На це (арешти російського майна в європейських країнах - ред.) й розраховуємо. Або борги України якісь вдасться погасити. Зараз працюють юристи над тим, щоб існуючий борг України, за які Україна судиться, - там мільярди за зобов'язаннями перед РФ, або, наприклад, 110 млн за "Татнафту", можливо, після перемоги в судах вдасться законно списати. Непросте завдання, але здійсненне", - додав бізнесмен.

Читайте також: Коломойський припускає, що за рік можуть відбутися дострокові парламентські вибори

Як повідомлялося, п'ять компаній, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським, подали до Постійної палати третейського суду в Гаазі позови до Російської Федерації. Підставою для звернення до суду стала двостороння угода про захист інвестицій між Україною і РФ від 1998 року. Відповідно до неї кожна зі сторін зобов'язувалася не націоналізувати і не експропріювати інвестиції, вкладені інвесторами іншої сторони, без своєчасної виплати справедливої компенсації. Розгляд почався ще 26 травня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-