Зеленський підтвердив намір провести земельну реформу - Світовий банк

Зеленський підтвердив намір провести земельну реформу - Світовий банк

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з президентом Групи Світового банку підтвердив намір провести земельну реформу та демонополізувати економіку.

Про це у статті “Україна готова скористатися нагодою для реформування” у Financial Times, переклад якої Офіс Президента оприлюднив у Facebook, написав президент Групи Світового банку Девід Малпасс.

“Під час нашої зустрічі Президент Зеленський підтвердив прагнення реалізувати кілька ключових заходів, спрямованих на зростання: провести земельну реформу, відмежувати володіння транзитними активами від НАК «Нафтогаз України», демонополізувати економіку та державні підприємства й поважати незалежність центрального банку”, - написав Малпасс, додавши, що має намір згадувати про ці обіцянки під час зустрічей на саміті «Великої сімки».

Також Малпасс підкреслив, що у газовій галузі України панує вертикально інтегрована державна монополія. “Країна зобов'язалася здійснити розмежування володіння потужностями з транзиту та видобування газу до 1 січня 2020 року”, - нагадав він.

Читайте також: Ринок сільгоспземель неможливо запровадити з 1 січня 2020 року — експерт

Ще однією проблемою він вважає те, що “державі належить понад половина банківського сектору; при цьому частка непрацюючих кредитів перевищує 50%”.

А “мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення підриває надійність володіння землею та перешкоджає використанню землі як забезпечення для доступу до кредитних ресурсів”, - заявив Малпасс.

Фото: Офіс Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-