Велика приватизація може поновитися вже до кінця року — глава ФДМУ

Велика приватизація може поновитися вже до кінця року — глава ФДМУ

Укрінформ
Велика приватизація може поновитися вже кінця 2019 року, а завершитися — впродовж найближчих п’яти років.

Про це написав в. о. голови Фонду державного майна України (ФДМУ) Віталій Трубаров у Facebook.

"Повномасштабна велика приватизація має розпочатися ще в 2019 році. Президент Володимир Зеленський дав чіткий сигнал на пришвидшення процесів приватизації. Фонд державного майна України розробив програму дій на 5 років, протягом яких процес приватизації буде завершено в цілому, оренда державного майна отримає новий закон і ринкові механізми регулювання, а оціночна діяльність, регулятором якої є Фонд, набуде якісних змін", - написав Трубаров.

За його словами, для запуску великої приватизації Кабінету міністрів потрібно до 30 вересня затвердити інвестиційних радників на вже відібрані підприємства (Одеський припортовий завод, Вугільну компанію «Краснолиманська», «Індар», завод «Електроважмаш», Об’єднану гірничо-хімічну компанію), передати в управління ФДМУ близько 20 великих підприємств і після проведення повної ревізії державного майна передати до Фонду все, що підлягає приватизації. Міністерства і відомства також мають передати до Фонду понад 30 підприємств, які вже затверджені для продажу.

“Якщо у вересні Кабінет міністрів затвердить інвестиційних радників як перший крок до запуску великої приватизації, то на перші продажі можна вийти ще в кінці цього року», - додав Трубаров.

Читайте також: Уряд має розширити перелік великої приватизації — голова Фонду держмайна

Від Верховної Ради Фонд очікує, що вона розгляне законопроекти щодо скорочення списку об’єктів, приватизація яких заборонена, та реорганізації спиртової галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-