Уряд має розширити перелік великої приватизації — голова Фонду держмайна

Уряд має розширити перелік великої приватизації — голова Фонду держмайна

Укрінформ
У Фонді державного майна України очікують на розширення переліку великої приватизації на щонайменше 20 державних підприємств.

Про це повідомив голова Фонду Віталій Трубаров, інформує Громадське.

«Також Кабмін своїм розпорядженням має передати в управління Фонду ще приблизно 20 великих підприємств для приватизації», — повідомив Трубаров, додавши, що це один з кроків, необхідних для запуску великої приватизації в Україні.

Він також додав, що уряд має якнайшвидше затвердити перелік інвестиційних радників на низку об'єктів великої приватизації, зокрема Одеський припортовий завод, Вугільну компанію «Краснолиманська», Індар, завод «Електроважмаш», Об’єднану гірничо-хімічну компанію. За словами Трубарова, це дозволить завершити приватизацію цих підприємств вже до кінця 2019 року.

«Від Верховної Ради Фонд очікує на розгляд законопроєкт щодо скорочення списку об`єктів, заборонених до приватизації, а також на розгляд проєкт законів щодо реорганізації спиртової галузі», — додав Трубаров.

Зазначимо, що станом на початок серпня 2019 року річний план надходжень від приватизації в Україні виконано на 2,1%. Надходження до бюджету, які мала забезпечити приватизація, замінили за допомогою державних запозичень. Зокрема, завдяки цьому держава від початку року позичила 311,5 мільярда гривень.

21 червня голова Фонду державного майна звернувся до Зеленського з проханням сприяти відновленню великої приватизації, яка наразі не відбувається через судову тяганину.

Читайте також: ФДМУ робить все задля успішного продажу «Центренерго» - Трубаров

Раніше стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва заборонив Фонду держмайна продавати контрольний пакет акцій Центренерго, а Господарський суд — Президент-готель. Обидві компанії перебувають у переліку великої приватизації.

10 липня Верховний суд розблокував проведення великої приватизації.

Раніше уряд виключив з переліку «великої» приватизації Турбоатом та Херсонську, Дніпровську, Криворізьку та Сєвєродонецьку теплоелектроцентралі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-