Уряд пропонує запланувати в бюджет-2020 75 мільярдів на будівництво доріг

Уряд пропонує запланувати в бюджет-2020 75 мільярдів на будівництво доріг

Укрінформ
Уряд пропонує закласти у проєкт Державного бюджету України на 2020 рік не менше 75 млрд грн на будівництво доріг.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Уряду, присвяченому звіту про основні показники розвитку України за останні три роки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, щоб пріоритет зберігався, тоді всі обласні центри за кілька років отримають нові якісні та безпечні дороги. Для цього, ми вважаємо, у наступному бюджеті має бути передбачено не менше 75 млрд грн (на будівництво та ремонт доріг - ред.) - цього року було 56 млрд, але ми зростали щороку. Окремо - програма "маленьких" доріг, 10 млрд на них можна направити", - зазначив Гройсман.

Він нагадав, що за три роки, починаючи з 2016-го, в Україні оновлено і побудовано понад 7 тис км доріг, що є найбільшим показником з 1980 року – часу проведення Олімпіади ще радянських часів.

"Я думаю, що за 2019 рік буде побудовано кілька тисяч кілометрів доріг - близько 9 тисяч у сумі", - додав Гройсман.

Гройсман наголосив, що за цей час в Україні ухвалена і реалізується стратегія поєднання обласних центрів якісними шляхами, окрема увага приділяється місцевим дорогам. Обов’язковим елементом усіх дорожніх проєктів є питання якості дорожнього полотна та безпеки руху. Програма безпеки руху передбачає будівництво острівців безпеки на дорогах, розв’язок, безпечних переходів та введення окремих правил для дітей 1-4 класів.

Читайте також: Економіка у ІІ кварталі зросла на 4,6% - Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець липня 2019 року Державне агентство автомобільних доріг України завершило 50% робіт з ремонту, реконструкції та будівництва доріг державного значення в Україні.

Уряд 5 липня 2019 року затвердив стратегію розвитку доріг територіального значення на 2020-2024 роки. Територіальні дороги становлять майже половину доріг місцевого значення - понад 46%. Це 22 тис. км доріг. Більшість цих доріг побудовані у 70-х роках минулого року, і відтоді їх не ремонтували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-