Англійський суд заморозив $145 мільйонів дивідендів Nord Stream

Англійський суд заморозив $145 мільйонів дивідендів Nord Stream

Укрінформ
Комерційний суд Високого суду Англії та Уельсу в межах позову НАК "Нафтогаз України" зобов’язав російський Газпром в разі отримання дивідендів від Nord Stream внести 145 млн дол. з належної йому суми на рахунок суду як гарантію виконання вимог суду.

Про це повідомляє у п'ятницю, 5 липня, департамент з комунікацій НАК "Нафтогаз України".

"Відповідне рішення суд ухвалив 11 червня 2019 року, врахувавши подовження термінів розгляду апеляції на рішення Стокгольмського арбітражу у Швеції та ймовірні додаткові відсотки за боргом, які Газпрому доведеться сплатити Нафтогазу. Окрім того, Англійський комерційний суд зобов’язав Газпром при ухваленні нових рішень акціонерами Nord Stream про виплату дивідендів отримувати згоду Нафтогазу або погодження суду для отримання таких коштів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в березні Англійський комерційний суд обтяжив Газпром додатковими зобов’язаннями щодо неприховування та невиведення своїх активів з юрисдикцій Англії та Нідерландів. Крім того, суд зобов’язав Газпром надати грошове забезпечення обсягом 200 млн дол. на рахунок суду чи ескроу-рахунок одного з лондонських банків як гарантію виконання вимог суду.

Згідно з рішенням Англійського комерційного суду, примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу в транзитній справі між Нафтогазом і Газпромом на території Англії та Уельсу стане можливим після ухвалення рішення Апеляційним судом округу Свеа.

Читайте також: Нафтогаз запропонував Газпрому альтернативу транзитному контракту

Крім того, в Нідерландах триває процес щодо активів Газпрому, які були "заморожені" на вимогу Нафтогазу в рамках запобіжного заходу. Рішення Англійського комерційного суду на це провадження не впливає.

28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо транзитного контракту з Газпромом. За рішенням арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації на суму 4,63 млрд дол. за недопоставку Газпромом обсягів газу для транзиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-