Нацбанк: Восени питання співпраці з МВФ стане критично важливим

Нацбанк: Восени питання співпраці з МВФ стане критично важливим

Укрінформ
Вже на початку осені питання співпраці з Міжнародним валютним фондом стане критично важливим.

Про це йдеться в оприлюдненому Національним банком України звіті про фінансову стабільність за червень 2019 року, передає кореспондент Укрінформу.

"Критично важливим є подальше отримання кредитних коштів від МВФ та інших офіційних кредиторів. Кількамісячна пауза у виконанні програми фонду некритична для фінансової стабільності. Водночас на початку осені, після парламентських виборів і формування нового уряду, продовження співпраці з МВФ стане ключовим", - попереджають в НБУ.

Крім того, вважають у Нацбанку, доцільним буде започаткування нової довготривалої програми співпраці з МВФ.

"Ураховуючи амбітну програму реформ, погоджену з МВФ, та все ще високу вразливість економіки до зовнішніх ризиків, доцільним видається започаткування нової довготривалої програми співпраці з МВФ, імовірно ще до завершення терміну поточної програми “Стенд-бай”", - йдеться в звіті.

Читайте також: НБУ оскаржив заборону Рожковій виконувати посадові обов’язки

Як зазначають у НБУ, обсяги міжнародних резервів на початок червня 2019 року становили 19,4 млрд доларів. За поточним прогнозом Національного банку, за умови збереження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, доступу до міжнародних ринків капіталу та інтересу іноземних інвесторів до ОВДП у гривні, у 2019-2021 роках обсяг міжнародних резервів балансуватиме в діапазоні 21–22 млрд доларів.

Як повідомляв Укрінформ, за п’ять місяців 2019 року обсяги міжнародних резервів Національного банку України знизилися на 1,4 млрд доларів через високі виплати за зовнішніми зобов’язаннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-