Нафта відновлюється після різкого обвалу напередодні

Нафта відновлюється після різкого обвалу напередодні

Укрінформ
Нафтові ціни слабо підвищуються у четвер після падіння до майже 5-місячних мінімумів у середу, викликаного стрибком запасів палива в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Серпневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,11 (0,18%) - до $60,74 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на липень на електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) збільшилася на $0,07 (0,14%) - до $51,75 за барель.

Напередодні обидва світових еталони досягли своїх найнижчих цінових рівнів із середини січня - $59,45 і $50,60 відповідно. Обвал котирувань був обумовлений зростанням комерційних запасів і рекордним рівнем видобутку в США. Сильний тиск на ринки спричинив той факт, що глобальний економічний спад почав позначатися на попиті на енергію.

Нафтові ринки перейшли на ведмежу територію, що визначається 20-процентним падінням цін у порівнянні з піками, досягнутими наприкінці квітня.

Виробництво нафти в США зросло за підсумками минулого тижня до рекордних 12,44 млн бар./добу (б/д). Про це свідчать дані Управління енергетичної інформації (EIA).

На тлі зростання видобутку комерційні запаси нафти в США зросли за минулий тиждень на 6,8 млн бар., - до 483,26 млн бар., Досягнувши найвищого рівня з липня 2017 року.

Пропозиція зростає не лише у Сполучених Штатах. Галузеві джерела повідомили, що видобуток нафти на казахстанському родовищі Кашаган досяг цього тижня рекордних 400 тис. б/д. Виробництво на цьому родовищі зросло після завершення робіт з технічного обслуговування в травні. До цього видобуток на Кашагані становив від 330 до 340 тис. б/д.

Незважаючи на скорочення поставок ОПЕК, багато що залежатиме від попиту.

Читайте також: Нафтогаз сказав, як знизиться для населення ціна газу в липні

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 60,93 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 60,52 долара за барель, що на 11 центів нижче за рівень закриття торгів ($60,63).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-