Представник Президента в уряді вважає, що ринок електрики треба перенести на рік

Представник Президента в уряді вважає, що ринок електрики треба перенести на рік

Укрінформ
Представник Президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус не згоден з рішенням уряду щодо запровадження ринку електроенергії з 1 липня і вважає, що його треба перенести на рік.

Про це він заявив журналістам після засідання уряду в середу, 5 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі реформи мають бути продумані і підготовлені завчасно. Якщо зараз, за 20 робочих днів до 1 липня, ще приймаються якісь нові рішення, то, звичайно, що з 1 липня воно (запровадження ринку електроенергії - ред.) не буде підготовлено і нормально не зможе працювати. Тому позиція тут однозначна - цей ринок потрібно переносити. Уряд, на жаль, вважає, що його можна вводити. Це його відповідальність, вони керували цією реформою останні два роки, побачимо, до чого це призведе в липні", - сказав Герус.

У відповідь на запитання журналістів, на який термін, на його думку, слід переносити запровадження ринку електроенергії, Герус зазначив, що "на рік з помісячним планом підготовки до цього нового ринку".

Щодо перспектив ухвалення парламентом зареєстрованого в Раді законопроекту про відтермінування ринку електроенергії до 1 жовтня, представник Президента в уряді повідомив, що вчора його розглянув профільний Комітет і вирішив направити до сесійної зали.

"Чи буде проголосований чи ні, подивимося в залі", - резюмував Герус.

Читайте також: Кабмін затвердив Положення про спеціальні обов'язки для учасників ринку електрики

Як повідомляв Укрінформ, повномасштабний ринок електроенергії відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" повинен бути введений із 1 липня 2019 року.

Водночас у ДП НЕК "Укренерго" не виключають короткочасної відстрочки з введенням ринку електроенергії - на 2-3 місяці або перенесення на 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-