Відтермінування ринку електрики: комітет дав рекомендації Раді

Відтермінування ринку електрики: комітет дав рекомендації Раді

Укрінформ
Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендував Верховній Раді визначитись щодо відтермінування запровадження ринку електроенергії шляхом голосування у сесійній залі.

Про це повідомив перший заступник голови комітету Олександр Домбровський у Facebook.

"На засіданні (комітету - ред) депутати ухвалили наступні рішення... законопроект №10343 щодо відтермінування запровадження нового ринку електричної енергії - рекомендувати Верховній Раді України визначитись щодо законопроекту шляхом голосування", - написав він.

Також він додав, що члени комітету рекомендували Верховній Раді включити в порядок денний сесії та прийняти за основу і в цілому законопроект №10357 щодо врегулювання питання генерації електричної енергії приватними домогосподарствами.

Крім того, члени Комітету з питань ПЕК запропонували Комітету з питань бюджету рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект №10307 щодо належної фінансової підтримки державних вугледобувних підприємств та забезпечення сталої виплати заробітної плати шахтарям і невідкладного погашення наявної заборгованості з неї.

Читайте також: РНБО дала уряду два тижні для розв'язання проблем в енергетиці

Як повідомляв Укрінформ, повномасштабний ринок електроенергії відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" має бути введений із 1 липня 2019 року.

Законопроект №10343 передбачає відтермінування відкриття ринку електроенергії на 3 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-