Мережа торговельних платіжних терміналів зросла з початку року на 4% - НБУ

Мережа торговельних платіжних терміналів зросла з початку року на 4% - НБУ

Укрінформ
Мережа торговельних платіжних терміналів з початку року зросла на 4% до 289,6 тис. шт., з яких 0,6 тис. шт. – це мобільні платіжні термінали (mPOS).

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"З початку 2019 року мережа торговельних платіжних терміналів зросла на 4% до 289,6 тис. шт., з яких 0,6 тис. шт. – це мобільні платіжні термінали (mPOS). Водночас 81% торговельних POS-терміналів в Україні забезпечували можливість здійснення безконтактної оплати (станом на 01.04.2019)", - йдеться в повідомленні.

Загальний показник співвідношення кількості платіжних терміналів до чисельності постійного населення України з початку року зріс на 3% та досяг 7,3 тис. шт. на 1 млн населення.

У регіональному розрізі, як і раніше, спостерігається нерівномірний розподіл термінальної мережі. Найменша кількість платіжних терміналів відносно кількості населення прослідковується у Закарпатській (4 тис. шт. на 1 млн населення), Донецькій (3,1 тис. шт. на 1 млн населення) та Луганській (1,9 тис. шт. на 1 млн населення) областях.

Домінують за цим показником м. Київ (19,1 тис. шт. на 1 млн населення), Київська (10,5 тис. шт. на 1 млн населення), Дніпропетровська (9,9 тис. шт. на 1 млн населення) та Одеська (8,2 тис. шт. на 1 млн населення) області.

Загалом підсумки І кварталу 2019 року продемонстрували позитивний тренд розвитку безготівкових розрахунків, які стали звичайною справою для українців. Так, сьогодні в Україні 8 із 10 операцій з платіжною карткою є безготівковими.

Читайте також: НБУ переоформив ліцензії на здійснення валютних операцій двом фінустановам

За результатами І кварталу 2019 року частка безготівкових розрахунків за обсягом операцій з платіжними картками сягнула 50%. Це на 5 відсоткових пунктів більше, порівнюючи з підсумками 2018 року (45%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-