На Херсонщині урожай яблук очікується нижчим за минулорічний

На Херсонщині урожай яблук очікується нижчим за минулорічний

Укрінформ
На Херсонщині врожай яблук очікується нижчим за минулорічний.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Андрій Неделько.

«Врожай яблук очікується нижчим за минулорічний, оскільки минулого сезону врожайність була досить високою: 123 ц з га, і яблуні будуть «відпочивати», - зазначив Неделько..

Що ж до черешні, то за попередніми прогнозами урожай очікувався більшим, оскільки зима була м’якою.

«Але весняні приморозки та дощі в період масового цвітіння черешні внесли корективи в прогнози врожайності. На сьогодні ми очікуємо врожайність ранньої черешні та вишні на рівні нижче середнього», - каже Неделько.

У Херсонській області на даний момент налічується 7,8 тисяч га плодових культур в плодоносному віці. З них 3,9 тис. га – кісточкові. Найбільшу площу промислових насаджень складають яблуневі сади – 2,7 тис. га, черешень в області лише – 1 тис. га.

Читайте також: Українська полуниця в Білорусі продається вдвічі дорожче, ніж в Україні

Минулого тижня черешню у Херсоні можна придбати за ціною 40 - 45 гривень за кілограм.

На полуницю цього сезону прогнози досить оптимістичні: середня роздрібна ціна її очікується 15-20 грн за кг, зазначають у профільному департаменті.

На місцевих базарах у неділю полуницю, яку привезли з сіл, де її вирощує у теплицях населення, продавали по ціні від 25 гривень за кілограм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-