Урожай ранніх зернових буде на рівні минулорічного - Мінагро

Урожай ранніх зернових буде на рівні минулорічного - Мінагро

Укрінформ
Немає підстав вважати, що врожай ранніх зернових культур у 2019 році буде гіршим за минулорічний. 

Про це поінформував заступник міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“Період перезимівлі був сприятливим для повного збереження посівів озимих культур. А весняні погодні умови маємо кращі у порівнянні з минулим роком, а саме – раннє відновлення вегетації, помірні температурні режими, близьке до норми вологозабезпечення. Тому в даний час немає жодних підстав вважати, що урожай ранніх зернових культур 2019 року буде нижчим за минулорічний”, - сказав Топчій.

Він зазначив, що сьогодні вже на всій території країни відмічається колосіння ранніх ярих зернових культур, зокрема ячменю, пшениці та жита. У другій половині червня аграрії вже розпочнуть збирати перші врожаї.

Водночас, за словами заступника міністра, ризики втрати частини вирощеного урожаю та погіршення якісних показників зерна присутні протягом всього вегетаційного періоду, тому попередній прогноз валового збору всіх зернових та зернобобових культур в Україні буде складено у кінці червня або на початку липня поточного року.

Читайте також: Нідерланди є лідером серед споживачів української агропродукції - Трофімцева

Як повідомляв Укрінформ, посівна кампанія у 2019 році розпочалася на місяць раніше, ніж торік. Загалом, посівна площа сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств України під урожай 2019 року була запланована в межах 27,7 млн га або на рівні 2018 року. Із них зернових культур у 2019 році прогнозувалося посіяти на площі 14,8 млн га або 54% у структурі посівних площ, що відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозмінах. Посів ярих зернових культур було заплановано на площі 7,2 млн га, технічних – 9,2 млн га, картоплі і овочів – 1,8 млн га, кормових культур – 1,9 млн га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-