Нідерланди є лідером серед споживачів української агропродукції - Трофімцева

Нідерланди є лідером серед споживачів української агропродукції - Трофімцева

Відео
Укрінформ
За підсумками 2018 року Нідерланди посіли 3-тє місце серед країн, в які найбільше експортується української агропродовольчої продукції та 7-ме місце серед країн, з яких Україна імпортує агропродовольчу продукцію.

Про це кореспонденту Укрінформу в Гаазі розповіла в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, яка прибула в Нідерланди на Український продовольчий форум.

“Ми в основному експортуємо наші традиційні товари - це зернові, це олія, м'ясо птиці. Також поступово починаємо експортувати молочну продукцію. В нас зараз вже більше ніж півтора десятка українських підприємств мають можливість, мають сертифікацію необхідну для того, щоб експортувати молочну продукцію в країни Євросоюзу, в тому числі Нідерланди”, - зазначила вона.

За її словами, в України немає складнощів, натомість є виклики.

“Українським виробникам, особливо маленьким, поки дійсно не так просто отримати усю необхідну сертифікацію, відповідати усім цим високим вимогам, але чому я не хочу називати це складнощами, бо це навпаки, як на мене, можливості, які створюються для українських середніх і малих виробників”, - каже Трофімцева.

Вона також відзначила, Український агропромисловий та продовольчий форум, який проходить у Нідерландах вже другий рік поспіль, є важливою платформою для топ-менеджерів, провідних експортерів та фахівців в галузі агропродовольчих товарів.

“Цього року ми вже вдруге будемо зустрічатися в Нідерландах на агропромисловому форумі, і якщо говорити про цю платформу, то вона себе минулого року показала дієвою”, - сказала Трофімцева.

Читайте також: У Києві 3-6 червня вперше відбудеться Український експортний тиждень

Форум вперше відбувся минулого року в Амстердамі. Понад 120 учасників з двох країн та країн-сусідів встановили ділові контакти в ході торішнього заходу. Цього року 2-й щорічний Український агропромисловий і продовольчий форум стартує 28 травня в Роттердамі. Основна увага буде приділятися торгівлі, логістиці та інфраструктурі, а також таким ключовим темам, як фінансування, ринки зростання і експорт, динаміка торгівлі та інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-