Конституційний суд закрив провадження щодо приватизації

Конституційний суд закрив провадження щодо приватизації "Укррудпрому"

Укрінформ
Конституційний Суд закрив провадження щодо приватизації об'єктів Державної акціонерної компанії "Укррудпром".

Таке рішення ухвалене під час закритої частини пленарного засідання Великої палати Суду 28 травня, повідомляється на сайті КС.

Зазначається, що судді розглядали конституційне подання 54 нардепів щодо конституційності положень абзацу шостого статті 3, частин другої - шостої статті 9, статті 12 Закону України «Про особливості приватизації підприємств Державної акціонерної компанії «Укррудпром».

"Постановлено Ухвалу Великої палати Конституційного Суду України про закриття конституційного провадження у справі", - йдеться у порядку денному.

Як повідомлялося, закон про особливості приватизацї "Укррудпром" був ухвалений ВР у 2004 році. Цим законом було визначено особливості приватизації пакетів акцій підприємств гірничо-збагачувального сектору, які були у власності державної акціонерної компанії "Укррудпром".

На той час "Укррудпром" володів контрольними та блокуючими пакетами майже всіх підприємств гірничо-збагачувальної промисловості за винятком Полтавського ГЗК та Запорізького залізорудного комбінату.

Покупцями підприємств "Укррудпрому" стали АТ "СКМ" Ріната Ахметова, група "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова і ТОВ "Смарт-груп" Вадима Новинського. Наразі переважною більшістю гірничорудних підприємств володіє група "Метінвест" і "Смарт-холдинг".

Читайте також: НБУ вважає позов проти Рожкової посяганням на незалежність Центробанку

У 2015 році Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом заволодіння майном ДАК "Укррудпром".

Законом про приватизацію "Укррудпром" передбачалося, що придбати контрольні або блокуючі пакети акцій цих підприємств могли лише особи, які вже володіли блокуючими пакетами акцій в одному з підприємств, що входили до "Укррудпрому". Цю вимогу закону і оскаржили у своєму поданні народні депутати.

Це вже друге оскарження у КС приватизації "Укррудпрому". У 2005 році КС відмовив 62 депутатам у відкритті провадження щодо конституційності закону "Про особливості приватизації підприємств Державної акціонерної компанії "Укррудпром".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-