Смолій не тиснув на суддів у справі про націоналізацію ПриватБанку - результати експертизи

Смолій не тиснув на суддів у справі про націоналізацію ПриватБанку - результати експертизи

Укрінформ
Голова Національного банку України Яків Смолій не здійснював тиск на суддів у ході виступу на РНБО щодо скасування рішень по націоналізації ПриватБанку. Та не закликав до невиконання рішень суду.

Про такі результати семантико-текстуальної експертизи виступу за стенограмою засідання Ради національної безпеки та оборони України (РНБО), проведеної "Українським центром судових експертиз", повідомляє прес-служба Нацбанку.

"Голова Національного банку України Яків Смолій не здійснював вплив на суддів, не висловлював до них неповагу та не закликав до невиконання рішень Окружного адміністративного суду міста Києва щодо скасування рішень по націоналізації ПриватБанку під час виступу на засіданні Ради національної безпеки та оборони України 18 квітня 2019 року. Про це свідчать результати семантико-текстуальної експертизи виступу за стенограмою засідання РНБО, проведеної "Українським центром судових експертиз", - йдеться в повідомленні.

Загалом, судовий експерт дійшов висновку, що під час виступу Смолій проінформував присутніх про діяльність та досягнення ПриватБанку та про ймовірні фінансові ризики як для вкладників банку, так і стабільності усієї банківської системи у разі набрання рішенням Окружного адміністративного суду Києва законної сили. Також голова Національного банку повідомив про наміри правління НБУ вчинити певні дії юридичного характеру (звернутись до Міністерства юстиції, Вищої ради правосуддя та подати апеляційну скаргу) з метою перегляду зазначеного рішення суду та унеможливлення вилучення ПриватБанку з державної власності. Окрім цього, судовий експерт зазначає, що у ході виступу Смолій не закликав до невиконання рішення Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня, яким націоналізація ПриватБанку визнана незаконною. Результати експертизи показали, що в тексті виступу Смолія відсутні висловлювання, що містять ознаки, заклики чи ствердження або можуть оцінюватись як вплив чи неповага до суду та суддів.

Як відомо, Український центр судових експертиз спеціалізується на проведенні оцінки майна та майнових прав, надання консультацій з експертних питань. Експерти центру мають відповідні свідоцтва Міністерства юстиції України про присвоєння кваліфікації судових експертів та внесені до Реєстру атестованих експертів.

Читайте також: ПриватБанк оскаржив рішення суду про незаконність націоналізації

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк 24 травня подав апеляційні скарги на два рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року за позовом Ігоря Коломойського про скасування рішення про виведення неплатоспроможного ПАТ КБ "ПриватБанк" з ринку за участю держави та у справі за позовом колишнього акціонера банку кіпрської компанії Тріантал Інвестментс ЛТД про скасування рішення комісії НБУ про визначення переліку пов'язаних осіб з ПриватБанком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-