Україна дотримуватиметься зобов’язань, узятих перед МВФ — Президент

Україна дотримуватиметься зобов’язань, узятих перед МВФ — Президент

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд є надійним партнером для України, а Київ залишатиметься партнером, який дотримується своїх зобов’язань.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив на зустрічі у Києві з місією МВФ в Україні на чолі з Роном ван Роденом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Співпраця триває. Міжнародний валютний фонд завжди є надійним партнером України в часи, коли ми потребуємо підтримки, і Україна зі свого боку також залишатиметься партнером, що дотримується своїх зобов’язань. На жаль, наразі ми бачимо зволікання з ухваленням реформаторських законопроектів, на які громадяни, бізнес, фінансова спільнота чекають роками. Сподіваюся, парламент нового скликання надолужить це й забезпечить підґрунтя для отримання наступного траншу фінансування від Фонду", – підкреслив Зеленський.

Глава держави пояснив, що на ухвалення рішення про розпуск Верховної Ради вплинуло декілька чинників.

Читайте також: Зеленський пояснив представникам МВФ, чому розпустив Раду

"Я вважаю, що ця Верховна Рада втратила можливість ухвалювати відповідальні рішення", – сказав він.

Зі свого боку голова Національного банку Яків Смолій наголосив, що продовження співпраці з МВФ є вкрай важливим для підтримки фінансової стабільності в Україні.

"До кінця поточного року наша країна має сплатити понад 5 мільярдів доларів США за зовнішніми та внутрішніми зобов’язаннями в іноземній валюті. Обсяг міжнародних резервів наразі 19,3 мільярда доларів США, і цього достатньо для виконання суверенних зобов’язань. Водночас, співпраця з МВФ – це також доступ до іншого фінансування, запорука продовження структурних реформ, без яких неможливе довгострокове стійке зростання української економіки", – наголосив Смолій.

Читайте також: РНБО підготує нову програму співпраці з МВФ — Данилюк

Міністр фінансів Оксана Маркарова наголосила, що вчасне та належне обслуговування та погашення державного боргу є запорукою довіри іноземних інвесторів до України і основою репутації держави на міжнародній арені.

Зі свого боку представники Міжнародного валютного фонду засвідчили готовність продовжити обговорення подальшої співпраці з Україною, щойно після парламентських виборів буде сформований новий уряд. До цього відбуватимуться постійні консультації щодо формування нового порядку денного реформ.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-