У Єврокомісії наполягають на ухваленні в Україні законів щодо реформування транспорту

У Єврокомісії наполягають на ухваленні в Україні законів щодо реформування транспорту

Укрінформ
Директор з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенрік Хололей підкреслив необхідність ухвалення законодавчих актів з реформування транспортної сфери України.

Про це він сказав під час спільної прес-конференції з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном в рамках Другого Транспортного діалогу високого рівня Україна – ЄС в Одесі, інформує прес-служба міністерства.

"Директор з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії підкреслив необхідність ухвалення законодавчих актів з реформування транспортної сфери, зокрема законопроектів щодо залізничного та водного транспорту, та висловив готовність продовжити співпрацю з органами влади в Україні для того, щоб ці законодавчі акти були прийняті у найближчому майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Хололей підкреслив досягнення у сфері авіації, які Україна має за каденцію Міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

«Особливо хочу підкреслити досягнення в авіаційній сфері. Історично Україна – провідник аерокосмічних технологій. Співпраця у цій сфері важлива для нас. Ми користуємось вашими напрацюваннями, і це поглиблює співпрацю між Україною та ЄС у сфері авіаційної безпеки та аеронавігації. Я вітаю розширення кількості авіарейсів між містами України та Європи, захід на український ринок лоукостерів, які дають людям доступність авіатранспорту. Потенціал України надзвичайно великий. І ми реалізуємо його разом», - сказав він.

Читайте також: Україна зацікавлена у реалізації проектів інвестиційного плану TEN-T — Кабмін

У свою чергу, міністр інфраструктури подякував європейським партнерам за сталу підтримку України. Він наголосив на тому, що успішна, модерна, розвинена Україна можлива лише як член Європейського союзу і НАТО.

У Другому Транспортному діалозі високого рівня Україна – ЄС також беруть участь голова Державіаслужби Олександр Більчук, директор Украероруху Дмитро Бабейчук, голова Морської адміністрації Дмитро Петренко, керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс, керівник Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури Ірина Кошель та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-